sdfsefsdfsdf

Events

Event Information

 • Sat
  20
  Feb
  2021

  Concert with Kahina Orchestra

  20:00

  Koncertkirken, Blågårds Plads, Copenhagen

  KAHINA ORCHESTRA (Fin/ Dk/ No/ Se)

  Johanna Sulkunen (Fin/Dk) og Randi Pontoppidan (Dk) er to af Danmarks forgangskvinder inden for vokal improvisationsmusik og avantgarde. Sammen har de komponeret værket Kahina for 10 musikere.

   

  Værket Kahina er inspireret og navngivet efter den arabiske kriger-dronning, Kahina, et navn der også betyder “sandsigerske” og “heks”. Således vil dette værk være en hyldest til Kahinas magiske kræfter og kvaliteter ved at oversætte dem til musik. Lige så vil modsætningerne dominans/modstand, mandlig/kvindelig og profan/sekulær være genstand for Pontoppidan og Sulkunens kompositoriske undersøgelser og improvisationer med Kahina Orchestra: 10 hverdagskrigere. 

  På finsk betyder ‘Kahina’ rusten eller hvinende lyd, der appellerer til de to komponisters hver især elektro-akustiske praksisser, hvor arbejdet med lyd baseres på en helt særlig opmærksomhed over for detaljen.

  Sulkunen og Pontoppidans individuelle praksisser er kendetegnede ved at udforske stemmens mange facetter og virkemidler i gennem maskiner som modular synthesizere, loop-pedaler og effektpedaler. Kompositionen til Kahina Orchestra vil være karakteristisk ved ikke at benytte sig af disse vanlige elektroniske hjælpemidler. I stedet vil komponisterne benytte stemmer og instrumenters naturlige effekt og funktion med kompositionsformer, som Sulkunen og Pontoppidan har udviklet igennem maskiner.

  Kompositionen vil tage lytteren på en vibrerende rejse gennem musikernes individuelle udfoldelses-spektrum, hvorfor soloer vil boble ind og ud af det fælles værk. 

  Alt i alt vil værket af Sulkunen og Pontoppidan med Kahina Orchestra tage publikum med på en intim udforskning af musikalsk råstof, der lader musikere og lyttere flyde sammen til én organisme i det levende soundscape. 

  I februar 2020 havde værket sin debut på Klub Primi under Vinterjazz og blev anmeldt bade i Politiken med fem hjerter og en strålende anmeldelse i SaltPeanuts.

  ”Jeg tog mig selv i at svaje fra side til side, forført af det smukke lydbillede, mens koret messede, og hårene rejste sig på mine arme…. Infernalsk eksplosion af lyd”. Af David A.Dyrholm Nielsen/ POLITIKEN Screen Shot 2020-02-24 at 14.00.06.png

   “Dette er et verk som snarest bør finne veien ut til de store massene ute i Norden og Europa, for en bedre kobling mellom et vokalensemble og instrumentalister, skal man lete lenge etter. “ Jan Granlie/ SALT PEANUTS

   Kahina Orchestra består af: Randi Pontoppidan (vokal/komposition), Johanna Sulkunen (vokal /komposition), Guro Tveitnes (vokal), Anna Mose (vokal), Kamilla Kovacs (vokal), Carolyn Goodwin (Basklarinet), Pauline Hogstrand (Bratch), Anne Anderson (trompet), Ida Bach Jensen (kontrabas) og Maria Dybbroe (saxofon). Orkesteret er sammensat af stærke kvindelige profiler inden for improvisationsmusik med ønsket om i fremtiden at løfte genren til nye højder.

BDDDDD