sdfsefsdfsdf

Events

Event Information

 • Tue
  21
  Jun
  2022

  Sunset Boulevard - Duo concert Thomas Agergaard & Randi Pontoppidan

  20:00

  Bornholms Kunstmuseum

  https://bornholms-kunstmuseum.dk/kalender/engangsarrangementer/vidensfestival-om-dagslys-og-samtidskunst/

  Tirsdag d. 21. juni fra kl. 14.30 – 22:00

  Bornholms Kunstmuseums aktuelle særudstillinger med Ruth Campau og Christina Augustesen er de første af en serie udstillinger, der forbereder et kommende Museum for Lys og Kunst. Museum for Lys og Kunst skal præsentere interdisciplinære udstillinger på internationalt niveau. Udgangspunktet for udstillingerne er altid kunstnere, der beskæftiger sig med lys. Perspektiverne er mange og spændende. Med disse første udstillinger bliver der sat fokus på dagslyset.

  Dagslyset definerer de grundlæggende levevilkår på jorden: Årstiderne, døgnrytmen, vejret og vegetationen. Lyset har direkte indflydelse på kroppen og sindet og har til alle tider spillet en rolle i religiøse forestillinger. Mange fag arbejder med dagslyset, og Bornholms Kunstmuseum har inviteret arkitekt Nanet Mathiasen, meteorolog Jesper Theilgaard, provst Johannes Gregers Jensen, astrofysiker Michael Linden-Vørnle og historian of science Kristin Hussey til at se og reflektere udstillingerne ud fra hver sin faglighed. I Vidensfestivalen for dagslys og samtidskunst fremlægger de deres perspektiver på kunstværkerne og fletter deres viden med hinanden og med kunstnerne i flerfaglige paneler.

  Kunstmuseet har også inviteret direktør Marie Nipper fra Copenhagen Contempory sammen med kunstnergruppen AVPD og Ann Linn Palm Hansen, der udstiller på kunsthallens aktuelle udstilling Light&Space. Deres samtale handler om Light&Space udstillingen og udvider dermed horisonten mod vest, København og Californien.

   

  Program for dagen:

   

  13:50/14:00 Udenøs-gæster: Mulig ankomst med færge 13:50 eller med fly 14:00.

  14.30 – 15.00 Ankomst til Bornholms Kunstmuseum

  Et let måltid og kaffe/te og kage.

  15.00 – 15.30 På egen hånd i udstillingerne

  Ruth Campau – Sunset Boulevard og Christina Augustesen – Gennem Lysets rum. Se mere om udstillingerne HER.

  15.30 – 16.30 Flerfagligt panel om Ruth Campaus udstilling, Sunset Boulevard

  Panelet begynder med fremlæggelser af arkitekt Nanet Mathiasen, astrofysiker Michael Linden-Vørnle og historian of science Kristin Hussey (Michael Linden-Vørnles præsentation er filmet på forhånd og vises på en skærm). Efter fremlæggelserne faciliterer kunstfaglig leder Tine Nygaard en samtale, hvor Ruth Campau, Kristin Hussey og Nanet Mathiasen reflekterer over de flerfaglige perspektiver på Ruth Campaus værker. Dette panel foregår på engelsk. Det øvrige program foregår på dansk.

  16.30 – 16.45 Pause

  16.45 – 17.30 Flerfagligt panel om Christina Augustesens udstilling, Gennem Lysets Rum 

  Panelet begynder med fremlæggelser af provst Johannes Gregers Jensen og meteorolog Jesper Theilgaard (Jesper Theilgaards præsentation er filmet på forhånd og vises på en skærm). Efter fremlæggelserne faciliterer kunstfaglig leder Tine Nygaard en samtale, hvor Christina Augustesen og Johannes Gregers Jensen reflekterer over de flerfaglige perspektiver på Christina Augustesens værker.

  17.30 – 18.15 Marie Nipper i samtale med AVPD og Ann Linn Palm Hansen

  Marie Nipper er direktør på Copenhagen Contemporary, der lige nu viser udstillingen Light & Space. Udstillingen samler en lang række af den amerikanske Light&Space bevægelses kunstnere, blandt andre James Turrell, Helen Pashgian, Robert Irwin og Mary Corse, der bliver udstillet side om side med europæiske samtidskunstnere. Kunstnergruppen AVPD (Aslak Vibæk og Peter Døssing) og Ann Linn Palm Hansen udstiller på Light&Space.

  18:30 Middag

  Middagen bliver en kombination af grill, laks, lam og grønt.

  19:30

  Gæster, der skal tilbage med sidste fly 20:40 eller sidste færge 20:30, tager afsted fra museet.

  20:00 Koncert med Thomas Agergaard og Randi Pontoppidan

  Thomas Agergaard, komponist og saxofonist og Randi Pontoppian, vocalist og lydpoet spiller en unik koncert, der er dedikeret til sommersolhvervet på det tidspunkt, hvor lyset bliver til mørke. Tingene bliver utydelige, når skyggerne bliver lange, og tusmørket falder på, men de er der stadig. De to musikeres instrumenter er saxofon, fløjte, stemmen og elektronica.

  21:00 Lounge

  Mulighed for at hænge ud i den lyseste af årets sommernætter med kunst, kaffe og drinks, indtil solen går ned.

  Tilmelding og betaling

  Prisen for det samlede arrangement inklusiv mad, postevand og kaffe/te (men ikke øl, sodavand og vin) er 395,- kr. pr. person. 

  Tilmelding nødvendig på post@bornholms-kunstmuseum.dk, betaling ved ankomst.

BDDDDD